Technisch materiaal

Transport- en leveringsplanning

Deze module wordt gebruikt voor de planning van leveringen met eigen en/of extern transport.

Een 'vracht' is de combinatie van alles wat geleverd moet worden op een bepaalde datum, en dit per transporteur of chauffeur. Op die vrachten plant men bepaalde orders van klanten (of deelleveringen van orders). Dit kan direct op 'effectieve' vrachten', ofwel gebeurt dit in 2 stappen : eerst op een 'verzamelvracht' per uitleverdag, die dan nadien door de dispatcher gesplitst wordt in diverse 'effectieve vrachten' (per chauffeur en/of per externe transporteur). Dit kan via filters op geografische sector en via bepaalde prioriteiten.

Men kan ook vooraf een overzicht opvragen van eventuele 'pickproblemen' bij ontoereikende voorraad, en een verdeling ingeven van de beschikbare stock.
Vanuit de vrachten worden picklijsten (per klant of globaal) gemaakt en alles wordt klaargezet per vracht. Aanpassingen kunnen natuurlijk aangebracht worden. Picking kan gebeuren op de klassieke manier, maar kan ook ondersteund worden door barcodescanning of door gebruik van de WMS modules.

Men bepaalt de volgorde van de diverse 'vrachtposten' en kan dan een globale laadlijst bekomen (in omgekeerde volgorde). Tevens kan men dan alle leveringsnota's van een totale vracht afdrukken, of waar gewenst ook direct de facturen. Ook een vrachtborderel voor de chauffeur is voorzien met alle nodige detail.

Voor de verdeling van de dagelijkse verzamelvracht en de volgordebepaling kan ook gekoppeld worden met gespecialiseerde route- en/of ritplanningspakketten.

Bij extern transport kunnen koppelingen voorzien worden met de software van de transporteur, of men gebruikt alles als basis om zelf de nodige colli- of palletetiketten af te drukken en nadien een file naar de transporteur te versturen.

Ook controle van de transportfacturen van de verschillende transporteurs bestaat als extra mogelijkheid.

Vragen?

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvende offerte? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u eerstdaags.

Demo aanvragen